Гражданинът на света Светлин Иванов-Лаубер, пътешественик и визионер, с  благодарности

...
Гражданинът на света Светлин Иванов-Лаубер, пътешественик и визионер, с  благодарности
Коментари Харесай

Лицата на Марица: Мога ли да ви нарека известна журналистк...

Гражданинът на света Светлин Иванов-Лаубер, странник и визионер, с  благодарности и самопризнание за създателя на " Марица " Даниела Арнаудова 



С усмивка си припомням оня парещ летен ден това лято, когато с мен се свърза Даниела Арнаудова, известната журналистка от пловдивския районен вестник " Марица ", и ми сподели, че желае да напише материал за мен. Същият вестник " МАРИЦА ", който освен излиза с хиляден и хиляден тираж, само че и неотдавна онлайн е НА ПЪРВО МЯСТО в България по броя на своите читатели в интернет, оставяйки в класациите зад себе си всички " столични газети ".

Факт! Няколко дни по-късно въпросният материал на Даниела към този момент бе отпечатан, а тя в това време ме бе впечатлила c кокетнотo си френско " р " и косите си, които с разкоша си са в положение да засрамят всеки модел от реклама за шампоан. И с текста си в действителност провокира целия ми срам - толкоз положително и с толкоз чистосърдечна доброжелателност ме бе обрисувала Даниела Арнаудова! Спонтанно я попитах дали би имала предпочитание още да описвам от страниците на вестника за далечни места от света и незабравими прекарвания, а тя с благозвучен смях отговори: " Хей, тъкмо мислех да ти предложа същото! ".

И по този начин, от лятото насам два пъти в месеца, в съботното уикенд издание, отпечатан на хартия, само че и в допълнение оповестен в онлайн изданието, аз на цяла страница споделям отново и отново от съкровищницата, която всички мои пътешествия натрупаха. И това продължава. НО! НЕ ПРАВЯ ТОВА САМ! Даниела постоянно съумява да обогати моите текстове, да им придаде компактност и да ги направи по-информативни и по-интригуващи посредством хрумвания, забавни обстоятелства или персонални разсъждения. И прави това с толкоз финес и разсъдък, по този начин дискретно и ненатрапчиво. Истински ангел е тя! Най-вече с извънземното си самообладание - то си е същинска благословия при моите спорадични " пристъпи " на холеричност. (Нали никой не позволява грешката да мисли, в случай че въобще някой мисли за мен, че съм въздишащо и внимателно творение, което с полушепот търси естетика с другите?!). А, и още нещо - безподобният комизъм на Даниела. Пресен образец: преди минути ѝ пратих известие на месенджър: Ако те загатна в собствен текст, може ли в него да те нарека " известна журналистка "? И светкавичният ѝ отговор след минутка: " Е, по какъв начин другояче, щом пиша материали за теб! "

Истински късметлия съм в контактите с тези публицисти, създатели и създатели, които бързо се трансформират в мои другари и с които всеки мой роман се оказва същинска споделеност!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР